اينترنت گردي در سفر
اگر در حين سفر به هر دليلي به اينترنت نياز كرديد يا حتي براي سرگرم شدن خواستيد چرخي در سايت ها بزنيد چه كار مي كنيد؟ كافي نت ها كه تا چند سال قبل مي توانستند گزينه اول شما باشند، حالا به خاطر مشكلات دسترسي و مسائل امنيتي شان دقيقا تبديل به آخرين راه انتخابي شده اند! با اين حال راه هاي ديگري هم وجود دارد كه استفاده از آنها برايتان امن تر و لذتبخش تر خواهد بود.
از GPRS تا Wireless
ساده ترين راه براي دسترسي به اينترنت در سفر استفاده از GPRS تلفن همراه تان است كه اين روزها در كشور ما به خوبي آزمون خود را پس داده و سرعت قابل قبولي هم دارد. البته اگر قصد سرچ عكس و دانلود موسيقي و فيلم نداشته باشيد! سيستم GPRS نه تنها جوابگوي كارهاي ساده اي مثل سرچ مطلب و چت كردن است، بلكه اين حسن بزرگ را هم دارد كه در هر موقعيتي مي توانيد به اينترنت دسترسي داشته باشيد و ديگر لازم نيست نگران اعتبار اينترنت و پريز برق و از همه مهم تر كامپيوتر باشيد. اگر از تلفن هاي همراه مجهز به WIFI استفاده مي كنيد، كارتان از اين هم ساده تر خواهد بود. كافي است در محلي قرار بگيريد كه اينترنت بدون سيم وجود دارد و بعد به راحتي به اينترنت وصل شويد و از سرعت بالاي ADSL لذت ببريد!
سيستم هاي جديد ديگري كه اين روزها اپراتورهاي تلفن همراه براي دسترسي به اينترنت ارائه مي دهند هم گزينه خوبي است كه سرعت بالاي اينترنت را در هر مكاني تجربه كنيد. براي مجهزتر كردن تلفن همراهتان هم مي توانيد از پيام رسان موبايلي eBuddy كه به صورت همزمان امكان چت كردن با ID هاي Yahoo, Msn, AIM, GTalk را براي شما فراهم مي كند استفاده كنيد. Opera Mini هم يك مرورگر موبايلي است كه درست مثل مرورگر اپرا در ويندوز كار مي كند و براي مشاهده سايت هاي مختلف از طريق موبايل هاي سيستم جاوا به كار مي رود. اين مرورگر با سرعت بالايي كه دارد لذت اينترنت گردي شما را چند برابر خواهد كرد! GMail Mobile هم برنامه ديگري است كه دسترسي به Gmail و چت آن را براي شما ساده تر مي كند.
اينترنت بدون موبايل
اما اگر به هر دليلي استفاده از اين روش ها برايتان امكان پذير نبود، بايد به فكر كامپيوتر و لپ تاپ باشيد. اگر لپ تاپ تان را در سفر به همراه مي بريد، فرودگاه ها محل مناسبي هستند تا از اينترنت بدون سيم رايگان آنها استفاده كنيد. بعضي از هتل ها هم اينترنت بدون سيم شان را در اختيار شما مي گذارند تا در لابي يا كافي نت هتل از آن استفاده كنيد. اما اگر باز هم امكان همراه داشتن لپ تاپ را در سفر نداريد، چاره اي نيست جز آنكه از كافي نت هتل، فرودگاه، ترمينال يا حتي كافي نت هاي سراسر شهر استفاده كنيد. البته حواستان باشد كه نرخ خدمات كافي نت ها در فرودگاه ها و هتل ها ممكن است بيشتر از دو برابر نرخ كافي نت هاي سطح شهر باشد. بنابراين اگر خيال استفاده از اين امكانات را داريد، در زمان پرداخت پول كاملا آمادگي نقره داغ شدن را هم داشته باشيد! كافي نت هاي سراسر شهر هم با نرخ هاي متفاوتي كه معمولا بر اساس سرعت اينترنت و تجهيزات كافي نت تغيير مي كنند، خدمات مي دهند.
اما مساله مهم در استفاده از كافينت ها امنيت آن است. به هر حال كافي نت ها به دليل استفاده اشخاص زياد از يك كامپيوتر چندان قابل اعتماد نيستند. اما اين مشكل هم به لطف برنامه هاي قابل حمل (portable) قابل حل است. تنها كافي است قبل از سفر يك مرورگر و مسنجر portable در Flash Memory تان بريزيد و با خود به سفر ببريد و بعد با خيالي آسوده از اينترنت استفاده كنيد چون تمام يوزرنيم و پسوردها و اطلاعات مهم شما همراه خودتان حمل ميشوند. اگر از مرورگر فايرفاكس هم استفاده ميكنيد به راحتي ميتوانيد افزونههاي مورد نيازتان را هم روي فايرفاكس همراهتان نصب كنيد تا به بهترين شكل از اينترنت در كافينتها استفاده كنيد!
يكي ديگر از برنامههاي پر كاربرد در كافينت ها برنامههاي پيام رسان (messenger) هستند كه استفاده از اين برنامهها هم ريسك بالايي دارد ولي شما ميتوانيد از يك پيام رسان قابل حمل مثل pidgin استفاده كنيد تا خطري شما را تهديد نكند. براي مشاهده انواع مختلف نرمافزارهاي قابل حمل ميتوانيد به PortableApps سري بزنيد و برنامههايي را كه در طول سفر مورد نيازتان خواهد بود، دانلود و روي حافظه همراهتان نصب كنيد.