سفر به شوره‌زار

 شوره زار

مرداب كجي نمكزار را بايد در خراسان جنوبي ببينيد؛ شوره زار وسيعي كه با وجود خشكسالي هاي پياپي همچنان زنده است و به دليل پايين بودن سطح ارتفاع آن نسبت به مناطق اطراف محل تجمع زهاب منطقه است.

اين تالاب با 22 هزار هكتار و 765 مترمربع وسعت در 75 كيلومتري شمال شهر نهبندان قرار گرفته و بهترين زمان براي بازديد از آن اوايل بهار تا اواسط پائيز است. بنابراين اگر براي نوروز خود هنوز برنامه اي نريخته ايد، مي توانيد سفر به خراسان جنوبي و شهر نهبندان و بازديد از اين تالاب ديدني را در برنامه نوروزي خود جا دهيد.

 

تالاب كجي با توجه به شوري بيش از حد خاك آن به درياچه نمكي تبديل شده و مامن زندگي پرندگان و حيوانات زيادي است و از پديده‌هاي بي ‌نظير و منحصر به فرد شرق كشور محسوب مي ‌شود. اين تالاب تنها آبگيري است كه به روخانه و حتي آبراه ‌ها وصل نمي‌ شود. به همين دليل در تابستان خشك و در زمستان با جوشيدن آب آبگيري و پذيراي پرندگان و حيوانات مختلف مي شود.

 شوره زار

 آنقدر كه بر اساس آمارهاي رسمي بيش از پنج هزار پرنده مهاجر اين تالاب را به عنوان پناهگاه خود انتخاب كرده اند كه در ميان آنها پرنده اي به نام زاغ بور هم به چشم مي خورد. زاغ بور گونه‌ اي نادر در دنيا است كه فقط در حاشيه كويرهاي ايران در استان‌هاي سمنان، يزد و خراسان جنوبي زندگي مي كند. اردك سرسبز، كشيم گردن سياه، حواصيل خاكستري، سليم طوقي ديگر پرندگان مهاجري هستند كه به دليل پوشش گياهي مناسب اين تالاب فصل تخم گذاري خود را در آن مي گذرانند.

در اين تالاب مي توانيد گياهاني مثل گز و تاغ را ببينيد كه در ميان آنها، هوبره، عقاب طلايي، پرستو، كبك و كلاغ سياه لانه دارند. علاوه بر اين، روباه، خرگوش، پامسواكي كوچك و موش خانگي هم از پستانداران موجود در تالاب كجي نمكزار هستند كه در سفر به تالاب كجي ممكن است فرصت تماشاي آنها را پيدا كنيد.

 شوره زار

تاريخ نهبندان

حمد الله مستوفي «نه» يا «نيه» را از اقليم سوم مي داند و مي گويد: «ربع نيشابور است دور چند شهر است هوايش اكثر معدل است. بعد از خرابيش اردشير بابكان در مغاره شهر «نه» بساخت  و آن را «نه » اردشير نام نهاد. شاپور ابن اردشير حاكم خراسان بود از پدر آن شهر بخواست. اردشير مضايقه كرد و گفت: تو نيز يكي بساز شاپور غيرت كرد و نيشابور ساخت و آن را نه شاپور نام كرد كه به مرور ايام نيشابور شد.»

پيشينه «نه» كه خاراكسي به وجود آن در زمان اسكندر مقدوني (356-323 قبل از ميلاد) اشاره مي كند حدودا به 24 قرن مي رسد. اين ناحيه كويري سرزميني نسبتا خشك و كم آب و علف به حساب مي ايد كه آب اغلب قناتهاي آن كمي شور و مانع رشد غلات و ساير نباتات مي شود. اما اين شرايط خاص كويري سبب شده اند كه از دستبرد و هجوم بيگانگان تا حدودي در امان بماند.

 

جاذبه هاي روستايي

نهبندان دهستان معروفي بنام عربخانه دارد كه تمام ساكنان آن عرب زبان هستند و اين زبان را با لهجه خاص و كميابي صحبت مي كنند. مي گويند اقوام و نياكان اين قوم در دوران خلفاي عباسي به شرق ايران تبعيد و به اين منطقه باير آمدند. اين قوم شيعه كه در ابتدا كوچ نشين بودند، بعد از مدتي يكجا نشيني را انتخاب كردند و امروز به دامپروري و كشاورزي مشغول هستند. اگر گذارتان به نهبندان و عربخانه بيفتد، مي بينيد كه اين دهستان 99 روستا دارد و جريان دو رودخانه بورگان و جمالي در اين منطقه باعث رونق آن شده است. عربخانه با مردم خونگرم و مهمان پذيرش مي تواند گزينه خوبي براي يك روز روستاگردي شما به حساب بيايد.

 

سه شنبه نوزدهم 7 1390

رويايي ترين گوشه ايران

گلستان


شايد ترجيح بدهيد چند روزي از تعطيلات امسال را در شمال كشور بگذرانيد. پيشنهاد ما اين است كه حتي براي يك روز هم كه شده سري به استان گلستان بزنيد و يكي از شهرهاي اين استان را ببينيد. فرقي نمي كند گرگان باشد يا بندرتركمن يا گنبد قابوس. گلستان در بهار سراسر سبزي و تازگي است. به خصوص كه اسفندماه باراني سال 89، هواي اين منطقه را بهتر از هميشه كرده است.


 

 

پيشنهادي براي تاريخ دوستان

گلستان

گلستان با آبشارهاي طبيعي، جنگل هاي انبوه و دشت هاي جلگه اي بي نظيرش، شايد رويايي ترين گوشه ايران باشد كه مي توانيد به چشم ببينيد. علاوه بر اين ميل آجري گنبدقابوس با قدمت هزار ساله هم به عنوان بلندترين ميل آجري جهان در اين منطقه قرار دارد و شايد بهترين بهانه براي آشنايي فرزندانتان با جاذبه هاي تاريخي كشور باشد. بد نيست بدانيد كه اين اثر، يكي از شاهكارهاي دنياست كه پرونده ثبت جهاني آن به عنوان اولين اثر ثبت جهاني در شمال كشور، به سازمان جهاني يونسكو هم ارسال شده است.

ميل آجري رادكان هم به عنوان يكي از بناهاي باقيمانده از دوره آل زيار در ارتفاعات درازنو و جهان‌نما در جنوب كردكوي جا خوش كرده و مي توانيد از آن بازديد كنيد.

 

 

 

 

 

 

 

جاده مقدس

اما اگر فرصت بيشتري براي گشت و گذار در گلستان داشتيد، مي توانيد سري هم به امامزاده يحيي بن زيد(ع) بزنيد كه از آثار بجا مانده از شهر تاريخي باستاني گرگان است. حسن سفر به استان گلستان اين است كه اين استان در مسير جاده تهران- مشهد قرار گرفته و شما مي توانيد از همين جاده، به سمت مشهد مقدس روانه شويد و چند روزي را هم در اين شهر بگذرانيد.

 

يك سفر فرهنگي

استان گلستان از جنوب به جنگل‌ها و كوه‌هاي البرز و از غرب با استان مازندران و درياي خزر از شرق با استان خراسان و از شمال به كشور تركمنستان مي رسد. از اين گذشته، بنادر گز و تركمن در سواحل درياي خزر دم دست شما هستند و هر وقت اراده كنيد مي توانيد در زمان كوتاهي به اين بندرها سري بزنيد و نه تنها از طبيعت دريايي آنها استفاده كنيد، بلكه با فرهنگ اقوام تركمن هم بيشتر آشنا شويد.

گلستان

تجربه جزيره نشيني

شبه جزيره آشوراده كه عنوان زيباترين و محبوب‌ترين جزيره درياي خزر را با خود يدك مي كشد، يكي ديگر از ديدني هايي است كه بايد در استان گلستان سراغ آن را بگيريد. اين شبه جزيره در 3كيلومتري غرب شهر بندرتركمن قرار گرفته و مي تواند تجربه يك روز جزيره نشيني را به شما و خانواده تان بدهد!

گلستان

زماني براي تماشاي جانوران

اگر در ميان همسفران تان كسي هم پيدا شد كه در سفر به دنبال مشاهده هاي جانورشناسي مي گشت، حتما تالاب بين المللي گميشان را به او معرفي كنيد. اين تالاب وسيع هر سال ميزبان پرندگان مهاجري است كه در ميان آنها گونه هاي كمياب هم به چشم مي خورد. تالاب‌هاي بين‌المللي آلماگل، آلاگل و آجي‌گل در 50 كيلومتري شهر گنبدكاووس، در كنار مرز اينچه‌برون هم تالاب هاي ديگري هستند كه فرصت خوبي براي پرنده نگري به شما مي دهند.

گلستان

سفر سبز

گلستان نه تنها ريل قطار دارد، بلكه فرودگاهي هم در مركز اين استان يعني گرگان برپاست كه مي تواند سفر ساده تري را براي شما رقم بزند. اما شايد در سفر به گرگان، استفاده از هواپيما كم لطفي به خودتان باشد! جاده ماشين رو و مسير خط ‌آهن گرگان آنقدر زيبا و رويايي است كه شايد در هيچ سفر ديگري چنين تجربه اي را نداشته باشيد.

سه شنبه نوزدهم 7 1390

پياده روي در نمكدان تاريخي!

غار نمكي


سال 85 بود كه خبر اكتشاف بزرگ‌ترين غار نمكي جهان در ايران به گوش رسيد. غاري كه براي «ترين» بودن، لقب هاي ديگري مثل عجيب ترين و زيباترين را هم يدك مي كشيد و گروهي اهل كشور چك با همكاري دانشجويان دانشگاه شيراز بيشتر از 10سال در اين غار به تحقيق و بررسي پرداخته بودند.


اگر اين روزها سري به ژئوپارك قشم بزنيد، مي توانيد غار شگفت انگيز نمكدان را ببينيد كه در فاصله 90 كيلومتري شهر قشم و در بخش انتهايي جنوب‌غربي جزيره قرار دارد. غاري كه مرتب در حال تغيير و تحول است و اگر دو بار پي در پي به آن سر بزنيد، هر بار چهره جديدي از آن را مي بينيد.

غار نمكي

كافيست پا به پيچ و خم اين غارهاي طويل بگذاريد تا ببينيد كه نمك هاي 570 ميليون سال قبل چطور شش جهتتان را پر كرده اند و از ديواره هاي غار آويزان شده اند! در غار نمكدان قشم شما در تونلي از نمك قدم مي زنيد كه بيش از 6هزار متر طول دارد.

غار نمكي

از دل كوه نمكدان يك جريان آب زير زميني دائمي مي‌جوشد كه راه را به خارج باز مي كند و پس از حل كردن نمك در مسير حركت خود به صورت چشمه نمك در دامنه كوه ظاهر مي‌شود كه در گودال مقابل خود حوضچه‌اي طبيعي به رنگ سفيد به وجود مي‌آورد. منظره اين حوضچه از دور مثل برف زمستاني ديدني است.

غار نمكي

اين حوضچه‌هاي پله‌اي بلوري دهانه غار جايي است كه سالها مردم براي آب درماني از آن استفاده مي كردند. نمك هاي كوه نمكدان از بهترين نوع نمك سر سفره شناخته شده است و در تركيب آن عناصر ديگري همچون منيزيم وجود دارد كه به همين دليل مي‌تواند به عنوان نمك طبي به ويژه براي مصرف ورزشكاران حرفه‌اي به صورت كپسول مصرف شود. خيلي ها معتقدند كه باقي ماندن و تنفس در داخل غار نمكدان قشم مي تواند به بهبود بيماران مبتلا به آسم و ناراحتي‌هاي تنفسي كمك كند.

غار نمكي

درون غار به ويژه در اعماق آن، تاريك است و براي مشاهده بلورهاي نمك نياز به چراغ قوه پرنور است. پا به داخل غار كه بگذاريد، با شاخ‌گوزن‌هاي منحصر به‌‌فردي رو به رو مي شويد كه در واقع چيزي نيستند جز استلاگميت‌هاي تيز و بلورين شاخ گوزني كه منحصرا در غارهاي نمكي تشكيل مي‌شود. در بيشتر تالارهاي اوليه اين غار مي توانيد اين استالاگميت ها را ببينيد و از شكوهشان لذت ببريد. سقف را هم قنديل‌هاي مرمرين و بلورين در اشكال مختلف پوشش داده‌اند كه منظره‌اي زيبايي را به وجود آورده اند. اما احتمالا مجبوريد بيشتر مسيرتان را سينه خيز برويد كه البته بعد از هر صد متر به تالارهايي از غار مي‌رسيد كه مي‌توانيد براي استراحت كمي سرپا بايستيد.

غار نمكي

بعد از چند ساعت گشت و گذار لابه لاي نمك هاي 500هزار ساله، غار شگفتي ديگري را براي شما رو مي كند. احتمالا در بازگشت از غار خواهيد ديد كه دهانه غار باز هم شكل ديگري به خود گرفته است... تعجب نكنيد؛ شما با يكي از عجيب ترين غارهاي دنيا ديدار كرده ايد!

غار نمكي
غار نمكي
سه شنبه نوزدهم 7 1390

شيوند بهشتي پنهان

خوزستان با دارا بودن جاذبه‌هاي طبيعي، فرهنگي، تاريخي، باستاني و دفاع مقدس كه درطول تاريخ نام‌هاي گوناگوني به خود گرفته است مركز پايه‌گذاري و اساس حكومت‌هاي پرقدرت جهان (از جمله هخامنشيان و ساسانيان) بوده، سرزميني هموار در پاي كوه‌هاي سربه فلك كشيده زاگرس است كه در دل خود دشت‌هاي سرسبز و وسيع، جنگل‌هاي انبوه تالاب‌هاي زيبا و بـين‌المللي را در كنار سواحل مواج و گرمي كه به زيبايي و تنوع آب و هوايي آن مي‌افزايند، جاي داده است.

درميان اين همه توانمندي‌هاي طبيعي، فرهنگي و تاريخي تجربه سفر به منطقه‌اي سرسبز و خرم آن هم در استاني كه همه آن را به هواي گرم، خورشيد سوزان و خفقان شرجي‌اش مي‌شناسند، تعجب‌انگيز و خالي از لطف نيست، منطقه‌اي روستايي به نام شيوند، بهشتي پنهان در پس آب‌هاي مواج درياچه سدكارون 3  كه تاكنون بكر و دست نخورده باقي است.

شيوند،بهشتي پنهان

موقعيت روستاي شيوند

مجموعه روستاي شيوند كه از سه روستاي بزرگ شيوند روستاي نوشيوند و پشت آسياب تشكيل شده، با پيوندي عميق با طبيعت اطراف و به تبعيت از شرايط فيزيوگرافي و توپوگرافي روي يالي مسطح به وجود آمده و در تقسيمات سياسي از توابع دهستان دنباله‌رود شمالي، بخش دهدز شهرستان ايذه است. اين مجموعه در ارتفاع ???? متري از سطح آب‌هاي آزاد در ?? كيلومتري جنـــوب غرب ايذه و در دل منطقه حفاظت‌شده منگشت و شالو واقع شده كه رودخانه كارون از شـــرق آن مي‌گذرد. آبشار بلند و مرتفع روستاي شيوند نيز از دل كوه فاصله‌اي حدود ? كيلومتر را طي مي‌كند و به درياچه مي‌ريزد . همچنين سه روستاي بزرگ شيوند ميانكوهي و روستاهاي نوشيوند و پشت آسياب از نوع كوهپايه‌اي هستند كه به فاصله يك كيلومتر از يكديگر و به شكل مثلث واقع‌ شده‌اند، به گونه‌اي كه رودخانه شيوند از ميان سه روستا عبور مي‌كند.

شيوند،بهشتي پنهان

قدمت روستا

در روستاي شيوند كاروانسرايي قديمي از دوره صفوي برجاي مانده كه نشانگر قدمت طولاني روستاست. البته آثار قلعه‌اي مخروبه متعلق به هزاره‌هاي سوم و چهارم قبل از ميلاد كه حاكي از تاريخ ديرينه و دوره حيات طولاني دراين منطقه است نيز در اين روستا به چشم مي‌خورد.

 

آثار تاريخي

كاروانسراي عباسي و امامزاده محمد، سياه‌چال قديمي كه زماني به عنوان زندان از آن استفاده مي‌شده و ?? متر عمق دارد همچنين وجود كتيبه‌هاي قديمي و آثار نقش برجسته از جمله آثار تاريخي اين منطقه است. آثار دهكده‌هايي قديمي و دو آسياب آبي كه براي تبديل گندم به آرد از آنها استفاده مي‌كرده‌اند، از ديگر آثار تاريخي روستاي زيباي شيوند هستند.

شيوند،بهشتي پنهان

آداب و رسوم

زبان اهالي روستاي شيوند زبان فارسي با گويش لري بوده و يك همبستگي قومي و فاميلي بسيارقوي بين مردم اين منطقه وجود دارد. برگزاري مراسم اعياد ملي و مذهبي در ميان مردم روستاي شيوند اهميتي والا دارد. مراسم عروسي سنتي با آيين‌ها و رسوم خاص همراه با ترانه‌هاي محلي برگزار مي‌شود. موسيقي رايج در منطقه، بختياري است كه همراه با سازهاي دهل و سرنا اجرا مي‌شود. انواع آوازهاي محلي و لالايي‌ها نيز دراين نوع موسيقي نواخته مي‌شود. هجراني و بارالها، دو مقام اصيل بختياري است كه توسط نوازندگان محلي خوانده مي‌شود. مراسم عزاداري ماه محرم نيز در روزهاي تاسوعا و عاشورا برگزار مي‌شود. از جمله مراسم ويژه اين روستا، سلام به گياه است كه در عيد نوروز و به نشانه سرسبزي و سرزندگي توسط مردم روستا صورت مي‌گيرد. در روستاي شيوند انواع بازي‌ها و ورزش‌هاي محلي رواج دارد از جمله اين ورزش‌ها و بــــازي‌ها مي‌توان به بازي الاختو، كلاه و ران و گوبازي چولكي، چوب بازي، تل تل، نجاتي و كل كل برد اشاره كرد. پوشاك مردم روستا، لباس محلي لري بختياري است. مردان روستا از كلاهي سياه و نمدين، شلوار چيت سياه گشاد و پاپوشي از نوع گيوه و چوخا استفاده مي‌كنند. زنان روستا شلوار گشاد، دامن چاك دار، نوعي جليقه و چادر بلند كه در زيرگلو سنجاق مي‌شود، برتن مي‌كنند. دختران جوان روستا از پارچه‌هايي با رنگ شاد و زنان ميانسال و مسن، معمولاً از رنگ سورمه‌اي و آبي تيره استفاده مي‌كنند.

شيوند،بهشتي پنهان

گردشگري

بنا بر شرايط حاكم بر روستا از آغاز بهار تا چهارمين ماه سال مي‌توان از ظرفيت‌‌هاي گردشگري منطقه از جمله آبشار بلند شيوند، كوهنوردي و بازديد از آثارتاريخي منطقه استفاده كرد. آب اين آبشار از ارتفاع ?? متري سرازير مي‌شود و درطول روستا تا درياچه جريان دارد به طوري كه علاوه بر سيراب كردن باغها و شاليزارهاي روستا مي‌توان براي رفع تشنگي از آن نوشيد. روستـــاي شيوند به لحاظ واقع شدن در انتهاي درياچه سدكـــارون ? و برخورداري از اكوسيستم طبيعي و چــشم‌انداز بسيارزيبا همه ساله پذيراي گردشگران و علاقه‌مندان به محيط طبيعي بوده و هست.

به اين منطقه از آنجا بهشتي پنهان مي‌گويند كه در منطقه گرمسيري قرار دارد اما در طول سال جزو مناطق خوش آب‌وهوا به خصوص براي خوزستاني‌هاست.

 

سه شنبه نوزدهم 7 1390

جاذبه‌هاي طبيعي استان خوزستان

تالاب شادگان

تالاب بين‌المللي شادگان 296 هزار هكتار مساحت دارد و از شمال به شادگان و خور «دورق» و از جنوب به رودخانه‌ي بهمنشير، از غرب به جاده دارخوئين و آبادان و از شرق به آب‌هاي خورموسي محدود مي‌شود. سطح تالاب با گياهان آبدوست چون لويي، چولان و گياهان غوطه‌ور پوشيده شده و محل بسيار مناسبي براي پذيرش پرندگان آبزي مهاجري است كه در پاييز از شمال اروپا، كانادا و سيبري به اين منطقه روي مي‌آورند. در اين تالاب انواع ماهيان آب شيرين و شور مانند بني، شيربد، حمري، شانك، ماهيهاي پرورشي و پرندگاني چون فلامينگو، حواصيل، لك‌لك، غاز وحشي، اردك، گراز و … زيست مي‌كنند. تنها زيستگاه و محل زاد و ولد اردك كركري در جهان اين تالاب است و پرندگاني چون «گيلانشاه خالدار» و «اكراس آفريقايي» نيز از نمونه‌هاي بسيار كميابي هستند كه در اين منطقه يافت مي‌شوند. تالاب شادگان زيستگاه يك سوم از گونه‌هاي جانوري و گياهي در معرض خطر نابودي است

جاذبه هاي طبيعي استان خوزستان

هورها، باتلاق‌ها

در استان خوزستان به علت ارتفاع پايين، در قسمتي از كرانه‌ها به وسيله دريا و در ساير نقاط به واسطه جريان رودخانه‌ها، باتلاق‌هاي وسيعي به وجود آمده است كه به واسطه‌ي آب دائمي و زياد به اسم «هور» معروف‌اند. هورالعظيم، هور مزرعه و الدورق از اين جمله هستند.

 

هورالعظيم

هورالعظيم بزرگترين هور خوزستان از آبهاي كرخ، دويرچ و قسمتي از آبهاي اروند رود تشكيل شده است. اين هور بزرگ كه به طول يكصد كيلومتر و با عرص 15 الي 75 كيلومتر، از طرف غرب به وسيله رودخانه دجله، از طرف شرق به وسيله جلگه صاف ايران محدود شده است و در خاك عراق از طرف جنوب تا كنار دجله و از شمال تا چند كيلومتري شهر عماره ادامه دارد و در خاك ايران شهرهاي بستان، سوسنگرد و هويزه كاملا در كنار اين هور واقع شده‌اند.

هورالعظيم محصول آب اضافي رودخانه كرخه، دجله، دويرچ اس، سراسر هور از ني پوشيده است. عمق آب در كناره‌هاي هور كم است ولي تدريجا در وسط آن به چند متر مي‌رسد، اكثر طوايف در داخل اين هور مامن بسيار امني براي خود تهيه مي‌كنند كه از بهم پيوستن ني‌ها ساخته مي‌شود. اين طوايف اكثرا به پرورش گاوميش در هور و اطراف آن اشتغال دارند. حركت در هور با راهنمايي اشخاص مطلع سهل و با قايق‌هاي مخصوص انجام مي‌گيرد.

جاذبه هاي طبيعي استان خوزستان

رودها و چشمه‌ها

خوزستان با وجوديكه آب و هواي گرمي دارد ولي بستر رودهاي مهمي چون رودخانه‌ي كارون و اروند، با قابليت كشتيراني در آنها و رودهاي ديگري مانند زهره، جراحي - مارون، خور، نهرگاهي، بهره، شاهور، مرغاب، آب سوسن، آب شلا، ابوالعباس، اعلا، دره حراز (دمه‌لي)، بولاواس، صيدون، ليراب، رامهرمز و … است.

همچنين چشمه‌هاي آبگرم و معدني عين خوش، دهلران، گراب، سي‌زنگر، گلگير، هر كدام استفاده‌هاي درماني متفاوتي دارند كه تا كنون بهره‌برداري گسترده‌اي از اين چشمه‌ها صورت نگرفته است.

 

ارتفاعات و قله‌ها

مهمترين ارتفاعات بالاي دو هزار و 500 متر استان خوزستان؛ تاراز، تلگه، تورك، دوتو، كله، مونگشت است كه دامنه‌ي برخي از اين كوه‌ها از جنگل پوشيده شده و در نوع خود جذابيتي خاص ايجاد كرده است.

 

جلگه‌ها و دشت‌ها

جنوب و غرب استان خوزستان اراضي جلگه‌اي است كه به سطح فرسايشي رسوبات جوان دوره‌ي ترشياري گسترش يافته است و هنوز تپه‌هايي از ساختمان گذشته آن در اطراف اهواز به چشم مي‌خورد. قسمت اعظم اين جلگه از آبرفتهاي رودهاي كارون، كرخه و جراحي تشكيل شده است. اين جلگه با شيب ملايمي به سوي جنوب تا سواحل خليج امتداد دارد و شمالي‌ترين نقطه‌ي آن حوالي دزفول است. قسمت جنوبي آن از اراضي بسيار پست و سطحي تشكيل شده كه از تاثير جزر و مد دريا به وجود آمده است. خاك اين قسمت فوق‌العاده شور است.

 

فضاهاي جنگلي

براثر تنوع آب و هوا نوع خاك، برخي از مناطق خوزستان را جنگل‌هاي تنگ و بوته‌زار، درختچه‌ و درختان پوشانيده است. خوزستان در ادوار گذشته پوشش جنگلي انبوه‌تري داشته است. برخي سياحان نوشته‌اند كه كرانه‌هاي كارون ما بين خرمشهر و اهواز با درختان تبريزي، گز و انواع ديگر كاملا مشجر بوده است. در دامنه‌ي كوه سولك و كوه دزگه جنگل بزرگي از درختان بلوط، بادام جنگلي، بن و غيره وجود دارد. در كرانه رودخانه‌ي كرخه جنگل وجود دارد و در دو طرف رودخانه دز درختان بزرگ و درهمي به چشم مي‌خورد.

مسير اكثر رودخانه‌ها سراسر از درختان جنگلي گز پوشيده شده است. درخت سدر يا كنار از گياهان خاص اين منطقه است كه از ميوه، برگ و چوب آ ن استفاده فراوان مي‌شود. درختان كهور،‌بده، خرزهره، استبرق و انواع اكاليپتوس نيز در خوزستان يافت مي‌شود.

جنس درختان جنگلي بيشتر بلوط است. مراتع خوزستان از نوع مراتع قشلاقي نامرغوب است كه در مناطق كوهستاني پوشش گياهي غني تري دارد.

در فصل بارندگي كه از نيمه آبان شروع مي شود و تا اواخر فروردين ماه ادامه مي‌يابد، كم كم بر روي تپه‌ها و زمين‌هايي كه از خاك مناسب برخوردارند، گياهان خودرو مي‌رويند. در نواحي مرطوب جنس گياهان از نوع گلسنگ، قارچ و خزه است. در نواحي غير مرطوب انواع گياهان بومي مي‌رويد. پوشش گياهي در ارتفاعات شمال شرقي موجب گرديده كه عشاير اين منطقه به پرورش دام بپردازند. اين منطقه به عنوان مراتع گرمسيري ايل بختياري مورد استفاده قرار مي‌گيرد. پوشش گياهي شمال و شمال شرقي به صورت استپ كوهي و كوهپايه‌اي است و درختاني از قبيل بلوط، بن،‌انجير، بادام كوهي، كنار،‌سدر و بوته‌هايي از گون دارد.

جاذبه هاي طبيعي استان خوزستان

مناطق حفاظت شده و حيات وحش

سواحل زيباي كشور، كوه‌هاي بلند و برف گير، باتلاق‌ها و نيزارها، جلگه‌هاي پست و گرم، اقليم متفاوت و تضاد آشكاري را در محدوده‌اي چنين تنگ به همراه داشته كه موجب غنا و تنوع چشمگير حيات وحش شده است.

در خليج فارس بيش از 200 نوع ماهي وجود دارد كه از نظر تنوع و ذخيره پروتئين از بهترين و كم نظيرترين ذخاير حيات وحش كشور به حساب مي‌آيد.

از سوي ديگر پرندگاني چون غاز، مرغابي، مرغ نوك دراز، پليكان، حواصيل اردك، لك لك، هوبره، مرغ ميش فلامينگو و درنا كه در سواحل جنوب و در ميان هورها و نيزارها زندگي مي‌كنند به غناي حيات وحش اين نواحي افزوده‌اند. در صورت برنامه ريزي و ساماندهي اين نواحي و جاذبه‌هاي دل انگيز و زيباي اين باتلاق و هورها به قطب‌هاي توريستي تبديل مي‌شوند.

پرندگان دريايي كه هميشه نام و مكان زيست آنها اسرار آميز، الهام بخش و رويايي بوده است،‌در سراسر استان پراكنده‌اند. پرندگان ديگري نيز مانند كبك، تيهو، باقرقره، قمري، سار، كلاغ سياهو ابلق در لابه لاي دره‌ها و بيشه‌ها و كشتزارهاي اين استان به وفور يافت مي‌شوند. اگرچه از يكصد سال پيش به اين طرف ديگر اهالي اطراف رودخانه‌ها، هورها و كوهپايه‌ها چندان وحشتي از شيرها و پلنگ‌ها ندارند و جانوران گوشتخواري از اين دست كمياب شده‌اند ولي هنوز گوشتخواراني چون گرگ، گربه وحشي،‌دله يا عروسك، گوركن، عسل خوار و كفتار در اطراف بيشه‌ها، رودخانه‌ها و دره‌هاي اطراف كوه‌ها وجود دارندو ممكن است كساني در لابه لاي درخت‌هاي بادام كوهي، بلوط، توت اين نواحي بتوانند سنجاب‌هاي ايراني دم بلند، پرمو، دم فرفر و بدن قرمز حنايي را ببينند كه در حال بيرون آمدن از حفره يكي از درخت‌ها هستند. گربه تيغي يا تشي جونده ايراني و نيز انواع موش‌هاي سياه و موش‌هاي دوپاي 5 انگشتي و سه انگشتي، خرگوش وحشي در گوشه و كنار اين استان به چشم مي‌خورد.

همچنين مناطق حفاظت شده «كرخه» و «دز» به دليل اينكه زيستگاه گوزن زرد ايراني و داراي بيشه‌هاي انبوه و بكر هستند ارزش‌هاي جهانگردي دارند.

 

برگرفته از : ايسنا

سفر يك روزه يه لواسانات


در فرهنگ لغت خيلي از ما چيزي به نام سفر يك روزه وجود ندارد اما باور كنيد وقتي امكان سفرهاي طولاني مدت تر و پرهزينه تر وجود ندارد، اين سفرهاي يك روزه مي تواند شما و خانواده تان را از كسالت و روزمرگي نجات دهند.


اگر شما هم جزو پايتخت نشيناني هستيد كه فرصت نكرده اند خستگي سال گذشته را در تعطيلات نوروز امسال به در كنند، پيشنهاد مي كنيم سري به رودبار قصران و لواسانات بزنيد و يك آخر هفته را در اين منطقه بگذرانيد:

پيست اسكي

پيست اسكي شمشك

اين پيست در حدود 58 كيلومتري شمال شرق تهران قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دريا 3600 متر است. طول پيست اسكي شمشك بيش از 3000 متر است و اگر اين روزها برفي باشد، فرصت خوبي براي يك اسكي بهاري به شما مي دهد. در اين مجموعه علاوه بر هتل ها و مهمانپذيرها، تله سي يژ و تله اسكي بشقابي نيز وجود دارد.

 

آبشار كفترلو

آبشار در بين دره هاي سرسبز ضلع شمالي روستاي كندعليا قرار گرفته و در بين اهالي با عناوين كبوتر خوان و كفتر خوان هم شناخته مي شود. براي دستيابي به اين آبشار ابتدا بايد روستاي كندعليا را به سوي ارتفاعات پشت سر گذاشته و از جاده اي خاكي كه دره اي با رودخانه اي كم آب در حاشيه آن قرار دارد بگذريد. اطراف دره پر از باغ و مزارع كوچك و بزرگ به همراه تعداد كمي خانه ييلاقي است. در انتهاي راه مالرو آبشار كفترلو جريان دارد كه ارتفاع آن به نسبت بلند و در آبريز آن حوضچه اي تشكيل شده است.

آبشار

آبشار ناران

اين آبشار در حدود 700 متري شمال محله ناران لواسان كوچك قرار گرفته و 15 متر ارتفاع دارد. جريان دايمي آب بر روي صخره سنگي شيارهاي عميقي را بوجود آورده كه در نوع خود زيبا و جذاب است. در حال حاضر بسياري از فضاهاي اطراف آن توسط حضار فلزي و مالكين حاشيه آب مسدود شده و تنها راه دسترسي به آبريز آبشار از قسمت شرق آبشار است.

قلعه امامه

در ضلع شماي روستاي امامه و بر فراز صخره سنگي احداث شده كه در ميانه دو شاخه شرقي و غربي باغ تنگه واقع است. از شواهد و قرائن چنين برمي آيد كه قلعه امامه در زمان آباداني شامل دو قسمت مجزا بوده است. در اين قلعه بقاياي اتاق ها، برج و بارو، حصار دفاعي، غار، قنات يا آب انبار، ارك و حاكم نشين ديده مي شود. با توجه به نمونه سفال هاي يافته شده از سطح و پيرامون قلعه، قدمت آن حداقل به دوره اوايل اسلامي مي رسد.

كاخ مظفري

اين كاخ در ضلع جنوبي شهر اوشان واقع و داراي دو طبقه است كه در زمان سلطنت مظفرالدين شاه قاجار ساخته شده است. طرح اصلي كاخ به صورت برون گرا احداث و گرداگرد آن در طبقه اول و دوم ايواني در نظر گرفته شده كه ستون هاي چهارضلعي و گرد در كنار همديگر بار طبقات را تحمل مي كنند. طبقه دوم داراي ستون هاي گردي است كه شالوده اصلي آن را چوب و روي آن را با گچ پوشانده اند. ساختمان از نظر ايستايي و مقاومت آسيب چنداني نديده و در صورت مرمت و تعمير مي تواند تبديل به موزه منطقه شود.

چنار نظام السلطان

اين درخت در محوطه باغ و عمارت نظام السطلان در مركز شهر لواسان كوچك قرار دارد و مي گويند حداقل حدود 350 سال عمر دارد كه از زير درخت چشمه اي با آب گوارا بيرون مي آيد. اين درخت در گذشته داراي پنج تنه قطور و گسترده سايه آن بسيار زياد بود، ولي با تغيير و تحول سالييان اخير امروزه تنها دو تنه درخت باقي مانده است.

غار هملون

اين غارها در تنگه هملون در نزديكي ميگون قرار دارند كه يكي از آنها با دهانه حدود 3 متر و ارتفاع يك متر و عمق غار حدود 20 متر است و ديگري حدود 5/2 متر دهانه و 5/1 متر ارتفاع است كه در ابتداي ورودي با فضايي به ابعاد 6×4 متر و ارتفاع 5/2 متر روبرو مي شويم. غارها از جاده شمشك فاصله كمي دارند و مسير دستيابي به آنها اگر چه كمي مشكل به نظر مي رسد اما وجود مناظر طبيعي زيبا، رودخانه، دره ها، فضاهاي سبز و ... خستگي را از تن شما بيرون مي آورد.

امامزاده ابراهيم آبنيك

در جهت شمال غربي روستاي آبنيك امامزاده ابراهيم آبنيك قرار دارد. بناي امامزاده شامل دو بخش مجزا است، يعني بخش امامزاده كه بقعه اصلي بوده، از داخل مربع و از قسمت بيروني دايره ناقص و داراي گنبد شاخ بزي است. بخش دوم اتاق مستطيل شكل كوچكي است كه در شرق بناي اصلي و در جهت شمال- جنوب احداث شده است و قدمت اوليه امامزاده به قرون 5 و 6 هجري و قدمت بناي فعلي به قرون 8 و 9 هجري مي رسد.

غار اسبول

دره اسبول در شرق اوشان قرار دارد كه در آن سه غار وجود دارد. دهانه سمت راست بزرگ تر و دو دهانه سمت چپ كه روي هم واقع شده اند، كوچك تر هستند. در هيچ نقطه از غار كنده كاري نشده و غار طبيعي مي باشد. تنها قطعات سفال و لعابدار مربوط به قرون 9 و 10 در آن مشاهده مي شود. در باور مردم آمده است اين غار زماني آتشگاه بوده ولي طبق آثار موجود هيچ نشاني از دوده يا اثر آتشگاه در آن وجود ندارد.

دريانوردي در شمال كشور

دريانوردي


اگر اهل سفرهاي ماجراجويانه هستيد، تا چند وقت ديگر فرصت خواهيد داشت تا دريانوردي در آبهاي شمال كشور را تجربه كنيد. درياي خزر كه تا به حال تنها ميزبان كشتي هاي باربري بود، تا مدتي ديگر پذيرايي كشتي هاي مسافربري اي خواهد شد كه براي اولين بار در كشور مسافران را در نوار ساحلي جا به جا مي كنند.


كاپيتان سيد حسن گيتي پسند طراح ايجاد خطوط كشتيراني و مسافربري در شمال كشور در اين باره مي گويد: «در حاشيه خطوط ساحلي استانهاي مازندران، گيلان و گلستان شش ميليون ساحل نشين وجود دارند و با احتساب كشورهاي حاشيه درياي خزر مي‌توان از 245 ميليون ساحل نشين جهت ايجاد گردشگري دريايي در درياي خزر استفاده كرد.»

مازندران با دارا بودن 336 كيلومتر نوار ساحلي مي‌تواند پايلوت و مركز فرماندهي اين طرح است و استان‌هاي ديگر نظير گلستان و گيلان از مزاياي اين طرح بهره مند مي شوند. به اين ترتيب پيش بيني مي شود كه مراسم افتتاحيه اين طرح خردادماه امسال در ساحل نور برگزار شود و بخشي از مشكلات جابجايي مسافران را در نوار ساحلي درياي خزر را رفع كند.

محمد جعفري، كارشناس مسائل گردشگري به توريسم دريايي و ميزان درآمدزايي بالاي آن براي كشور با توجه به مرزهاي آبي ايران با كشورهاي همسايه در شمال و جنوب اشاره كرده و مي گويد: «از اين راه مي توان حمل و نقل دريايي را توسعه داد و هم توريسم دريايي را رونق بخشيد.»

دريانوردي

گيتي‌پسند همچنين معتقد است كه احداث اين طرح سبب افزايش اشتغال و توسعه گردشگري در نوار ساحلي درياي خزر خواهد شد.

او با اشاره به اين‌كه از هفت بندر بالقوه در شمال كشور در 500 سال اخير حتي يك كشتي مسافربري عبور نكرده است، مي گويد: «با ايجاد 20 لنگرگاه در نوار ساحلي استان‌هاي شمالي مي‌توان 17 هزار شغل به صورت مسقتيم در خطه شمال ايجاد كرد و به اين ترتيب فرصتي براي جذب سرمايه داخلي و خارجي، كاهش مصرف سوخت، افزايش امنيت راه‌ها، كاهش ترافيك و كاهش تصادفات و حوادث در جاده‌ها فراهم آورد.»

درياي خزر با وسعتي در حدود 407 هزار و 300 كيلومتر مربع بزرگترين درياچه كره زمين است و با داشتن شهرهاي ساحلي مثل آستارا، انزلي، چابكسر، كياشهر، چمخاله و ساير مناطق قابليت بهره برداري از گردشگري دريايي را دارد .

محمد جعفري، كارشناس مسائل گردشگري به توريسم دريايي و ميزان درآمدزايي بالاي آن براي كشور با توجه به مرزهاي آبي ايران با كشورهاي همسايه در شمال و جنوب اشاره كرده و مي گويد: «از اين راه مي توان حمل و نقل دريايي را توسعه داد و هم توريسم دريايي را رونق بخشيد.»

دريانوردي,

او با اشاره به اينكه در ميان انواع توريسم در ايران شايد هيچ كدام به اندازه توريسم دريايي ناشناخته و مهجور نمانده باشد، مي گويد: «خزر موقعيت مناسبي براي توسعه گردشگري دريايي دارد كه بايد ازاين ثروت خدادادي نهايت بهره برداري شود. توريسم آبي، صنعتي است كه خود مي تواند در كنار جاذبه هاي بي شمار طبيعي و ميراث فرهنگي سهم بيشتري از سبد ميلياردي صنعت گردشگري را به كشور اختصاص دهد.»

اين در حالي است كه بررسي ها نشان مي دهد گردشگري دريايي در سال 2011 روند رو به رشدي داشته و  پيش بيني‌ مي شود كه تا پايان سال جمعيتي در حدود 16 ميليون نفر با اين وسيله مسافرت كنند.

 

 

 

بهشت گم شده گيلان

ماسال

 


در دل جاذبه هاي سرسبز گيلان، شهري جا خوش كرده كه به بهشت گم شده گيلان معروف است. شهري به نام ماسال كه تماشاي آن حتي براي كساني كه سالها در اين منطقه زندگي كرده اند هم تازگي دارد.


 

ماسال با جنگل هاي سر به فلك كشيده، درختان تنومند، آبشارهاي طبيعي، غارها، حيات وحش و مراتع سرسبزش شايد يكي از بهترين گزينه هايي باشد كه مي توانيد براي سفر طبيعت گردي تان روي آن فكر كنيد.

ماسال را بايد در غرب گيلان و در تالش مركزي ببينيد. شهري با مساحت 622 كيلومتر مربع و با جمعيتي حدود 50 هزار نفر كه به زبان «تالشي» صحبت مي كنند و هرچه در توان دارند براي پذيرايي از شمابه كار مي بندند.

ماسال

شايد تا به حال نشنيده باشيد اما ماسال به دليل داشتن آب و هوايي معتدل جنگل ها، مراتع و ييلاق هاي باشكوهي دارد و به همين دليل يكي از اصلي ترين مناطق گردشگري گيلان به شمار مي رود. اما اين شهر سرسبز  جاذبه هاي تاريخي زيادي هم دارد كه قلعه كول، شهرگاه، گورستان دوره اشكانيان در اسبه ريسه، دره خون، منطقه باستاني خنديله پشت، منطقه ييلاقي درآ، النزه و ساختمان قدميمي خاندان رحيمي در بيتم شاندرمن و ... بخشي از آنها هستند.

ماسال

شهر آبشارهاي بلند

اگر گذارتان به ماسال افتاد حتما سري هم به بام سبز اين شهر بزنيد كه چشم انداز زيباي شهر را به شما نشان مي دهد. اين مجموعه در يك كيلومتري شهر قرار دارد و هنوز به بهره برداري كامل نرسيده اما تا چندي ديگر يكي از بي نظير ترين مناطق گردشگري استان خواهد بود كه علاوه بر جلگه شهر ماسال بخش هايي از شهرستان هاي صومعه سرا و بندرانزلي را هم به شما نشان خواهد داد.

ماسال

ماسال همچنين آبشارهاي زيادي دارد كه مي توانيد آنها را در گوشه و كنار شهر ببينيد. مثل آبشار ويوز در مجاورت منطقه ييلاقي النزه در شاندرمن، آبشارخون با ارتفاع بيش از 15 متر، آبشار تولي نساء و آبشار رامينه با ارتفاع 10 متر  و...

بزرگترين غار ماسال

در ماسال حدود 17 غار شناسايي شده كه بزرگترين و مهمترين آنها غار آويشو است.  اين غار در 22 كيلومتري شهر ماسال قرار دارد و از دهانه اي به ارتفاع 15 متر و دهليزهاي به ارتفاع 50 سانتيمتر تا 30 مترتشكيل شده است.

اگر گذارتان به آويشو بيفتد، مي توانيد در داخل آن رودخانه اي را ببينيد كه در ادامه به چند آبشار بلند مي رسد. در داخل غار قنديل هاي آهكي تشكيل شده كه بلندي برخي از اين قنديل ها بيش از يك متر است و طول اين غار تا هزار و 700 متر قابل دسترس براي غارنوردان بوده و هنوز قابل استفاده عموم نيست.

غارهاي ديگري مثل غار باستاني خنديله پشت، غار چسلي، غار كلچال  هم از ديگر غارهاي ديدني اين شهر هستند.

ماسال

از گوشه و كنار ماسال

«پارك ساحلي ماسال»  هم در كنار رودخانه خالكايي قرار دارد و جاي مناسبي است كه مي توانيد در آن يك روز تفريحي را همراه با خانواده تان داشته باشيد.

علاوه بر اين، «ارتفاعات آلاله پشته» هم از ديدني هاي اين منطقه است كه ميرزاكوچك خان جنگلي در ارتفاعات آن بر اثر كولاك و يخبندان از بين رفت. اگر گذارتان به آلاله پشته افتاد حتما سري هم به سنگ ياد بود او بزنيد كه محل مرگ او را نشان مي دهد و هرسال هزاران نفر از گردشگران از آن محل بازديد مي كنند.

«ديواره سنگي اسبه ريسه ماسال» هم يكي از صخره هاي بلند سنگ نوردي كشور است كه نه تنها فرصت سنگ نوردي را به حرفه اي هاي اين ورزش مي دهد، بلكه امكان كاياك سواري را هم به قايق ران هايي مي دهد كه دوست دارند در رودخانه خروشان پايين صخره ورزش كنند.

رنگين كماني در گلستان

گلستان

 


سرزمين جاذبه هاي بكر و ناشناخته! اين شايد بهترين لقبي باشد كه بتوان به شهر شگفت انگيزي مثل كلاله  (Kalale) داد. شهري در شرق استان گلستان كه  تلفيقي از جالب ترين جاذبه هاي تاريخي و طبيعي اين استان است.


 

كلاله كه مدت زيادي از تبديل شدن آن به شهرستان نمي گذرد، از شمال به جمهوري تركمنستان، از جنوب به شهرستان گاليكش، از شرق به استان خراسان شمالي و از غرب به شهرستان مراوه تپه مي رسد. بنابراين عجيب نيست اگر كلاله را رنگين كمان استان گلستان بدانيم كه ردپاي فرهنگ و تمدن هر كدام از اين نواحي متفاوت در آن به چشم مي خورد.

گلستان

اولين ردپاي اين تقريب فرهنگي را مي توانيد در ساختار جمعيتي اين شهر ببينيد. در كلاله علاوه بر عشاير شمال خراسان، حدود ? 160هزار نفر سكونت دارند كه تركيب جمعيتي آن ها را قوم فارس، تركمن، سيستاني، بلوچ تشكيل مي‌دهند.

گلستان

اما كلاله ويژگي هاي ديگري هم براي اهميت يافتن در استان گلستان دارد: قرار گرفتن در مسير ارتباطي گلستان- خراسان و ارتباط با جمهوري تركمنستان كه سبب رفت و آمدهاي بسيار و ارتباطات گسترده شده مهم ترين دليل اهميت اين شهر است. علاوه بر اين، بخشي از طبيعت زيباي پارك ملي گلستان و سرچشمه رودخانه زاو كه از سرچشمه هاي پر آب گرگانرود است در اين منطقه واقع شده است.

گلستان

كلاله خاستگاه تمدن هاي متعددي بوده كه در تاريخ پيدا شده اند و درست به همين دليل است كه در اين شهر حدود 142 اثر شامل ديوار دفاعي، غار، تپه، محوطه، قبرستان هاي قديمي، بناهاي تاريخي و...شناسايي شده و به ثبت رسيده است.

گلستان

اگر گذارتان به كلاله افتاد، مي توانيد سري هم به زيارتگاه خالد نبي، زيارتگاه امام عبدالله، زيارتگاه امام زاده عوض،  بردي ايشان، بقعه شيخ بغدادي، بقعه اولياء، بقعه ابوالقاسم جرجاني،  بقعه آل خان بابا،  بقعه امام زاده جعفر، بقعه مباركه پنج تن، مدرسه ديني و تاريخي كريم ايشان و بقعه سيد قليچ ايشان بزنيد كه از معروف ترين زيارتگاه هاي اين شهر هستند. علاوه بر اين، مدرسه حاجي ملا قليچ، پارك ملي گلستان، منطقه شكار ممنوع، سرچشمه و آبشار زاو، چشمه ساري سو، رود ساري سو  هم از ديدني هاي كلاله هستند كه تماشاي آنها را نبايد از دست داد.

گلستان

بيشتر مردم كلاله كشاورز و دامدار هستند. ارتفاعات كم نظير اين شهر باعث شده كه بهترين گونه هاي دامي گلستان و شايد كشور در اين منطقه پرورش پيدا كنند. اما زمين بخشنده كلاله محصولات كشاورزي را هم بي نصيب نگذاشته و گندم، جو، پنبه و دانه هاي روغني خوبي از كشتزارهاي اين شهر به دست مي آيد.

گلستان

زنان كلاله اي اغلب قالي بافند و به بافت كفپوش هاي سنتي تركمن، سوزن دوزي بلوچ، پشم بافي، حصير بافي و نمد بافي كمك خرج خانواده شان هستند. بنابراين در سفر به كلاله گشت و گذار در بازار محلي و خريد سوغاتي از اين صنايع دستي را فراموش نكنيد؛ شايد به اين بهانه بتوانيد گوشه اي از محبت مردم مهمان نواز اين شهر را كه با نهايت تواضع از شما پذيرايي مي كنند، جبران كنيد!

گلستان

براي رسيدن به كلاله بايد به منتهي اليه شرق استان گلستان سفر كنيد. موقعيت دقيق اين شهر را مي توانيد در نقشه زير ببينيد:

گلستان
گلستان

ارديبهشت در دشت‌هاي لاله

دشت لاله


ارديبهشت شايد تنها فرصت شما براي سر زدن به دشت لاله ها باشد اما براي تماشاي اين لاله هاي رنگارنگ بهاري نياز نيست حتما راهي سفري دور در نقطه‌اي خاص شويد. ايران خاك لاله خيزي دارد كه در هر گوشه‌اش دامني از لاله‌هاي سرخ و زرد و سفيد را به پاهايتان خواهد ريخت البته اگر مهمان دستان پرسخاوت و باطراوتش باشيد. فقط لازم است بدانيد عمر اين گياه زيبا سه هفته بيشتر نيست،‌ پس وقت زيادي براي تصميم‌گيري نداريد.


اگر اهل غرب كشور هستيد دشت‌هاي سرسبز و پرگل چهارمحال و بختياري را به شما پيشنهاد مي‌كنيم. هواي لطيف مرغزارهاي سرسبز و كوهسارهاي سربلند و مغرور ايران‌ بهترين محل براي رويش لاله‌هاي واژگون ـ گل بومي سرزمين ايران ـ است.

دشت لاله

اين دشت زير پوششي رنگارنگ از لاله‌هاي سرخ رنگ و واژگون، در 12 كيلومتري چلگرد و در نزديكي روستاي بنواستكي از توابع شهرستان كوهرنگ آرميده است. هواي لطيف، سبك و پاك دشت و پوشش گياهي بسيار غني و ارزشمند آن چشم و دل هر بيننده‌اي را مي‌نوازد.

دشت لاله

طبيعت سحرآميز و جاذبه‌هاي طبيعي افسونگر اين مسير در ورود به دشت لاله‌ها شما را شگفت‌زده و مبهوت زيبايي اين دشت خيال‌انگيز و رويايي خواهد كرد.

دشت لاله

در ايلام و ارتفاعات اشترانكوه لرستان نيز گياه لاله‌ واژگون در ماه‌هاي فروردين و ارديبهشت به گل مي‌نشيند، اگر قصد سفر به اين استان‌ها را داريد، مي‌توانيد به دشت‌هاي لاله در اين مناطق سري بزنيد البته با وجود گردو‌غباري كه هم‌اكنون در آنجا جاخوش كرده نه مي‌دانيم چه بر سر دشت‌هاي لاله آنها خواهد آمد و نه مي‌توانيم سلامت شما را تضمين كنيم، پس شايد بد نباشد گلستانكوه در 15 كيلومتري جنوب شهرستان خوانسار يا منطقه گردشگري ـ تفريحي آستانه در دهاقان اصفهان را كه يكي ديگر از منطقه‌هاي طبيعي ـ گردشگري و داراي لاله‌هاي واژگون زرد رنگ است، انتخاب كنيد.

دشت لاله

در نهايت اگر تهراني يا اهل همين اطراف هستيد و وقت سفر به اين مناطق را نداريد، مي‌توانيد سري به دومين جشنواره لاله‌ها در باغ مشاهير قزوين بزنيد و ارديبهشت‌تان را به در كنيد. اين جشنواره تا نيمه ارديبهشت‌ماه پذيراي قدوم مهربان شماست. گفتم مهربان، ‌چون يادتان باشد كه هر كجا رفتيد قصد چيدن اين گل‌هاي زيبا را نكنيد كه در صورت ارتكاب اين جنايت به ازاي چيدن هر گل 30هزار ريال جريمه خواهيد شد.

دشت لاله
دشت لاله
دشت لاله
دشت لاله
X